CBSD Glasservice

CBSD Glasservice: 24 uur per dag bereikbaar via 085 500 9969!

U kunt onze vakmannen bereiken in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant. Scherp geprijsd en snel ter plaatse.

Verschillende glassoorten

Wanneer u een nieuw pand laat bouwen, of uw huidige woning van nieuwe glazen wilt voorzien, dan hebt u de keuze uit een groot aantal glassoorten. Al deze glassoorten hebben daarbij hun eigen voor- en nadelen. Zo kiest u voor het isoleren van uw huis bijvoorbeeld voor dubbel glas of isolatieglas. Bent u bezorgd om de veiligheid van het gebouw, dan zijn veiligheidsglas of HR++ beglazing beide een prima optie. Wanneer u met behulp van uw ramen meer sfeer binnenshuis wilt brengen, dan is de aanschaf van een glas-in-lood paneel een goede keuze. Wij begrijpen dat het soms lastig kiezen is uit de vele mogelijkheden. Daarom vindt u op deze pagina een overzicht van de eigenschappen van de diverse glassoorten. Mocht u nog vragen hebben aan een glaszetter of glazen willen bestellen: vul dan ons contactformulier in en wij helpen u spoedig verder.

Dubbel glas

Hoewel tot een aantal jaar terug voornamelijk enkel glas werd geplaatst bij woningen, is het sinds 2012 verplicht om bij nieuwbouwpanden minimaal dubbel glas te plaatsen. Dit om het verbruik van fossiele brandstoffen zo veel mogelijk te beperken. Door dubbel glas te laten installeren profiteert u dan ook van lagere energiekosten, waarmee u de prijzen voor het dubbel glas gemakkelijk terugverdient op de lange termijn. Andere voordelen van dubbel glas zijn een beperking van de geluidsoverlast, en minder invloed van de zon tijdens de zomermaanden. De kosten voor dubbel glas zijn afhankelijk van de afmetingen en de huidige kozijnen. Het is soms noodzakelijk om nieuwe kozijnen te laten plaatsen, opdat deze het gewicht van de dubbele beglazing kunnen dragen. Een glaszetter kan u eventueel van meer informatie voorzien.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een verzamelnaam voor verscheidene glassoorten die allen bijdragen aan de veiligheid van uw pand, of de bewoners daarvan. Zo bestaat er zowel gelaagd als gehard veiligheidsglas. Deze eerste variant is een glassoort waarbij het raam bestaat uit meerdere glasplaten die met elkaar versmolten worden met een speciaal folie ertussen. Bij impact of een breuk zal het veiligheidsglas daardoor niet uit elkaar springen. Naast veiligheid bieden dergelijke glazen tevens een hoge isolatie. Gehard veiligheidsglas is extra stevig door een uniek verhittingsproces. Hierdoor is het stootvast. Mocht een gehard raam onverhoopt toch breken, dan zal deze in vele kleine veilige stukken breken, zodat niemand zich hieraan snijdt. Wilt u weten welk veiligheidsglas een goede keuze is voor u? In overleg met een glaszetter wordt u geïnformeerd over de diverse mogelijkheden en maakt u altijd de juiste keuze.

Isolatieglas

Er zijn diverse glassoorten die zorgen voor een goede isolatiewaarde van uw huis. Hoewel standaard dubbel glas de meest gebruikelijke variant van isolatieglas is, zijn er verscheidene andere mogelijkheden. Eén daarvan is HR++ isolatieglas. HR++ ramen bestaan uit twee glasplaten, waartussen een zeker argongas is gespoten in plaats van lucht. Dit gas zorgt voor een uitstekende warmteweerstand, waardoor het langer warm blijft binnenshuis. HR++ beglazing heeft daarnaast veel meer voordelen, vergelijkbaar met gewoon dubbelglas. De kosten voor HR++ glazen zijn vrij hoog, de investering verdient u op de lange termijn echter dubbel en dwars terug dankzij de besparing op de stookkosten. Wilt u graag de isolatiewaarde van uw pand verhogen in het kader van het verplichte energielabel? Kies dan voor HR++ isolatieglas.

Floatglas

Wanneer u bij een glaszetter kijkt naar de verschillende glassoorten in het assortiment, dan zult u regelmatig de term floatglas tegenkomen. Floatglas is een benaming voor een specifiek soort enkel glas, dat de basis vormt voor vele glassoorten. Floatglas wordt gemaakt door glasstukken en andere grondstoffen op een hoge temperatuur te smelten, en daarna op een tinbad uit te gieten. Hiermee bereikt men een zeer dunne en sterke glasplaat. Vervolgens wordt middels andere bewerkingen de glasplaat ontwikkeld tot onder andere gelaagd en gehard veiligheidsglas, en isolatieglas. Door de glasplaten te slijpen, polijsten of te snijden kan bovendien sierglas worden gecreëerd.

Contactformulier

Spoedgeval? Wij zijn dag en nacht bereikbaar via 085 500 9969.
  glassoorten

  Glas in lood

  Een welbekende vorm van sierglas is glas in lood. Glas in lood ramen werden van oudsher gebruikt in kerken en monumentale panden, omdat men nog geen grote glazen kon maken. Met behulp van gekleurde glasstukjes kon men bovendien diverse boodschappen aan de kerkgangers meegeven. Vandaag de dag is glas in lood niet alleen te zien in oude panden, maar tevens in vele particuliere huizen. Bij menig glaszetter kunt u bijvoorbeeld een geheel eigen glas in lood paneel ontwerpen en laten maken. De kosten voor glas in lood zijn relatief hoog, en afhankelijk van de hoeveelheid lood die gebruikt wordt, en het aantal en soort kleuren. Via het contactformulier kunt u meer informatie opvragen of een vrijblijvende prijsindicatie.
  glas offerte

  Melkglas

  Veel mensen kennen de term melkglas niet, maar wanneer we het hebben over mat glas, dan gaat er vaak wel een lichtje branden. Melkglas is feitelijk een matte, niet doorschijnende glassoort. De zogeheten melkkleur ontstaat door dat men beenderas aan de glasmassa toevoegt. Melkglas is één van de glassoorten waar men onder andere servies, lampenkappen en wijzerplaten van maakt. Daarnaast is het ook een goede optie voor het creëren van privacy in kantoren, het afsluiten van het badkamerraam, of schuifdeuren. De kosten voor melkglas zijn relatief laag, waardoor het een goede budgettaire mogelijkheid vormt.

  Vrijblijvende offerte

  Bent u benieuwd naar de prijzen van één van de beschreven glassoorten? Ontvangt u graag een overzicht van de verschillen in kosten tussen standaard dubbel glas en HR++ beglazing? Hebt u behoefte aan een prijsindicatie op maat voor een raam naar uw keuze? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij zorgen dat uw hulpvraag bij een glaszetter uit uw regio terecht komt, die u daarna van een offerte op maat zal voorzien. Wij garanderen dat elke specialist uit ons netwerk hoog kwalitatief werk levert tegen aantrekkelijke prijzen. Wij helpen u met alle plezier verder!